Det er de minst smarte av oss som utdanner seg innen barnevern

Har du meninger? Send oss din mening. Følg oss på Facebook

Det er virkelig sant. Det er de minst smarte av oss som utdanner seg innen barnevern.

Første inntaksrunde til 24 ulike videregående skoler i Oslo i 2022 viser
nedre poenggrenser for inntak til VG1, første skoleår

Av Kjetil Næss

For å komme inn på Helse- og oppvekstfag kreves 21,4 – 39,2 poeng.

For å komme inn på Studiespesialisering kreves 37,9 – 53,6 poeng.

Det er hele 16,5 poeng i forskjell på laveste nedre poenggrense, dvs for å komme inn på den skolen som blir betraktet som dårligst.

Og ser man på differansen mellom skolen det er vanskeligst å komme inn på innen helse og oppvekst, er det kun 1,3 poeng mer enn minstekravet til den skolen det er lettest å komme inn på med studiespesialisering.

Man trenger absolutt ikke være den smarteste kniven i skuffen for å bli sosionom eller barnevernspedagog.

Det kan også opplyses at det formelle opptakskravet til høyere utdanning, for å ta en 3-årig bachelor innen barnevern er fullført og bestått Vg1, Vg2 og Vg3 fra bestemte utdanningsprogram i videregående opplæring som gir studiekompetanse.

Det er derfor ikke vanskelig å forstå at dette er en av hovedutfordringene og årsakene til at barnevernsledere og øvrige barnevernsansatte mangler fagkompetanse og egnethet.

Majoriteten har faktisk valgt utdanningen og fagretningen fordi de er dårligst i klassen !.

Da kan det samtidig være greit å ha hørt om Dunning-Kruger-effekten som er en kognitiv bias, hvor personer som mangler kunnskaper og har dårlige ferdigheter på sosiale eller intellektuelle områder, feilaktig overvurderer disse egenskapene og evnene hos seg selv. Wikipedia

På en eller annen måte MÅ personer med mindre intellektuelle evner og mindre kunnskap kompensere for dette når virkeligheten inntar de i sine arbeidsoppgaver i første linje barnevern hvor det i stor utstrekning foretas inngripende tiltak overfor barn og deres familier. Mange barn. Og siden skal de lære at de selv er med på å skade og traumatisere barn som kommer under offentlig såkalt omsorg, hvor svært mange av barna ALDRI skulle vært i barnevernets søkelys. Nå er det så til de grader dokumentert at rettssikkerheten til barn og foreldre er IKKE ivaretatt.

Ref NOU 2023:7 Trygg barndom. Sikker oppvekst. Utarbeidet av et utvalg bestående av 14 fagpersoner pluss 4 i sekretariatet. Som har jobbet med denne rapporten i 2 år. Som nå er overlevert barne- og familieminister Kjersti Toppe.

Comments

comments

Har du meninger? Send oss din mening. Følg oss på Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*